Vanaf mijn twintigste heb ik interesse in astrologie. Astrologie hielp mij te begrijpen waarom mensen zo van elkaar verschillen en ik kreeg meer inzicht in mijn eigen tegenstrijdigheden. Nog steeds vind ik het een prachtig hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in jezelf, een situatie of bijv. je relatie.

In astrologie raak je nooit uitgeleerd, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.

 

Op mijn 35-ste kreeg ik een burn-out door diverse gebeurtenissen tegelijkertijd in mijn privéleven. In diezelfde periode ontwikkelde mijn gevoeligheid zich. Dat wil zeggen, ik werd zo gevoelig dat ik energie van mensen voelde in het openbaar vervoer en door de muren in huizen. Ook zag ik toen mijn eerste helderziende beelden. Ik vond dit eng en heel vermoeiend om zoveel te voelen. Ik dacht dat ik psychisch niet in orde was en liet me onderzoeken bij een psychologisch instituut.

Gelukkig bleek ik psychisch in orde (hoewel... wat is dat precies?), alleen was ik gevoelig en heel gevoelig voor stress.

 

De gevoeligheid bleef en ik vond het lastig om daar mee om te gaan.

Ik ging naar een electro-accupuncturist, alternatieve therapeuten en mediums. De één beter dan de andere. 

Een goede helderziende vertelde mij dat ik helderziend was, maar die gave moest ontwikkelen. Dat heb ik gedaan.

 

Door het volgen van Reikicursussen werden mijn intuïtieve/helderziende waarnemingen versterkt en leerde ik mezelf beter afschermen. Want dat is het lastige van zoveel voelen. Er komt ook zoveel binnen dat niet van jezelf is.

 

Ook volgde ik cursussen intuïtieve ontwikkeling en een mediumopleiding. 

Het heeft allemaal geholpen om mij te leren omgaan met die gevoeligheid. En het heeft mijn intuïtieve vermogens versterkt waardoor ik die nu kan gebruiken om anderen te helpen.

 

Met heel-gevoelig-zijn (of hooggevoeligheid) blijft het laveren: goede mensen uitzoeken die bij je passen, op je voeding letten, niet teveel en te vaak van alles doen, rustmomenten pakken.

 

In de praktijk blijkt dit niet altijd mogelijk, dus er zijn en blijven altijd uitdagingen. Maar dát is ook het leven: ervaringen opdoen, daarvan leren en daardoor groeien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opleidingen

  • Opleiding tot praktijkvoerend astroloog bij Astra, Minou van Hemert en bij opleidingscentrum Ishtar, Peter Saarloos
  • Mediumopleiding bij Maylight Instituut voor spirituele en mentale training, Marion Berndsen
  • Reiki I, II en III bij spiritueel Centrum Mahatma
  • Opleiding Intuïtieve Ontwikkeling bij Centrum voor Mens en Intuïtie
  • Secretaresseopleiding aan het Centrum Vakopleiding
  • MBO -opleiding Pedagogisch begeleider